mandag 2. mai 2016

Frøeksperiment i Tusseladden barnehage

Vår-rydding i drivhuset ble til frøsanking

Vi skulle egentlig bare kjapt rydde ut de gamle visne plantene fra ifjor fra drivhuset. Men i drivhuset fant vi reddiken som ifjor gikk i blomst og fikk mange spiselige ertebelger. Den var selvsagt vissen, men ertebelgene var intakte og vi bestemte oss for at se om det var frø inni. Det var det og da tok vårens første økologiske dyrkingsprosjekt sin begynnelse.


Kan vi bruke våre egne frø til å så reddik på nytt?

Da begynte en spennende økt med sanking av reddikfrø. Men det var ikke kun reddikfrø vi fant, det var også et par sukkererter iblant de visne planterestene. Neste del av prosjektet ble å teste ut om vi kunne få frøene til å spire.


HVOR MANGE FRØ VIL SPIRE?


Før helga sådde vi reddik-frø og sukkererter som vi fant i drivhuset under vår-rydding. De har nå spirt. Nesten alle sukkerertene fikk vi til å gro. Vi talte 9 av 10 frø som spirte. Nå gjenstår det å se hvor mange sukkererter som blir på plantene. Av reddikene vi sådde, var det 4 av 10 som spirte.

Vi satte opp en målepinne så vi kunne følge med hvor mye plantene har vokst hver dag.



TID FOR OMPLANTING

Der er nå gått 14 dager siden vi sådde sukkererter og reddik, og plantene er nå blitt så store at vi må plante de om, så de får mer jord og næring. Vi ser nærmere på den lille sukkererteren som fortsatt er synlig på planten.Utrolig at hele denne planten er kommet ut av denne lille kulen.


Alle plantene i ble plassert i drivhuset. Vi vil sette opp målepinner på plantene og notere ned hvor mye de vokser hver dag.



Skrevet av Ulrik Klena, pedagogisk leder i Tusseladden friluftsbarnehage

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar