fredag 24. april 2015

Dyrkingskurs med barnehagelærerstudentene

Onsdag 22.april, på den offisielle Earth Day, var Tor fra Skulgam gartneriInstitutt for lærerutdanning og pedagogikk og holdt en time teori om økologisk oppal for tretti studenter på barnehagelærerutdanningen.


Teorien ble fulgt opp av praktisk arbeide på gartneriet på Ringvassøya i nydelig sol. Studentene ble delt inn i 3 grupper som rullerte på hver sine oppgaver i veksthuset, i drivhuset og i fjæra. Det gikk i såing av frø, prikling, potting og smaksprøver på økologiske urter (persille, oregano og erterspirer) i divhuset og veksthuset. 




Den tredje gruppa i fjæra brukte kikkert til å studere fuglelivet i det vakre landskapet. Vi observerte gråmåke, fiskemåke, svartbak, havørn, grågås, ærfugl, siland, tjeld, toppskarv, stokkand og flere niser som var oppe og vaket på sjøen. Det ble også smaksprøver av tang (havsalat og søl). I tillegg kom vi over gapet til en steinbit :-D




Vi kunne oppsummere en fantastisk dag med mye god læring. Tilbakemeldingene fra studentene var veldig positiv. De mente det var interessant og lærerikt, gode gjennomførbare metoder, praktisk og relevant, artig og lettere enn forventet, nyttig og godt tilpasset barnehagen! Med andre ord, de mente dette kurset var veldig bra tilpasset deres profesjonskompetanse.


Ingen tvil om at dette var en bra dag! 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar