tirsdag 2. juni 2015

Dugnad i Skogstua barnehage

Torsdag 28.mai var det dugnad i Skogstua barnehage for å få fjerne løv og opparbeide potetland og plantekasser. Både store og små var delaktige i prosessen.



For å avgrense plantekassene fra skvallerkål og annet ugress, ble det lagt duk under kassene. I tillegg fikk kassene et lag med nedfalt lauv i bunnen som mat til meitemarken. Deretter ble det lagt et dryss med kompost fra komposthaugen bak barnehagen. Her fant vi mange store feite meitemarker som hadde jobbet med lauv og kvister i haugen og lagd den fineste sorte moldjorda en kan tenke seg. 

Plantekassene gjøres klare.

Komposthaugen på baksiden.

Sjekk den fine jorda marken har lagd!

Så ble det fylt i jord fra sekker.

Og tilsatt hønsegjødsel som ble blandet inn.

I tillegg satte vi ned en avlegger av Løpstikke (Levisticum officinale) og Gressløk (Allium schoenoprasum) i sørveggen ilag med en Rabarbra (Rheum rhabarbarum) som stod der fra før. Det skal bli spennende å se hva slags mat vi kan lage av dette utover sommeren. Forøvrig vokste det mye av villplanten Skvallerkål (Aegopodium podagraria) og Stornestle/Brennestle (Urtica dioica) i og rundt barnehagen, som blant annet kan brukes til supper, gryter og ovnsretter. Da er det vanligst å høste de unge skuddene. Vi satser på å legge ut bilder av de spiselige plantene etterhvert som de vokser, smakes på og blomstrer.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar