tirsdag 18. august 2015

Augustbesøk i Skogstua

Onsdag 12.august var jeg på besøk i Skogstua barnehage igjen. Vi anla en komposthaug i midten av juni, og nå var det på tide å se hvordan det gikk med komposten, to måneder etter. Vi hadde ikke gjort noe med den i løpet av sommeren.


Under avispapir og en tynn fiberduk bodde det masse ulike småkryp! Meitemark, snegler, skolopendere, eddekopper, midd, biller og mye mye mer. 


Alt gresset var blitt brunt og kvistene var iferd med å smuldre bort. Det begynte allerede å se ut som jord. Barna var ivrige med å grave etter meitemark og lukte på komposten. Det er rart med det, men meitemark og snegler er utrooolig spennende. Litt kalde klissete myke skapninger som bukter seg mellom fingrene på jakt etter ly og mer mat.


Vi konstaterte at krypene trengte mer mat, så vi la på litt grønt og hestebærsj før vi la på avisene og duken igjen. Dette blir fin kompost å ha i kjøkkenhagen til neste år!

Så var det kjøkkenhagens tur. Her hadde salaten vokst nesten en halv meter!!


Salaten måtte selvfølgelig smakes på! Sukkerertene var også blitt kjempestore og klare for høsting.


I urtekassen blomstret Timian og Isop. Og når vi var inne på blomster så oppdaget en av jentene en liten hvit blomst som var skjør og søt. Mon tro om det var blomstrende vassarve (ugress?).



:-) 

Til slutt var vi innom bringebærbuskene for å sjekke om bringebæra var moden. Men det går iallfall enda noen dager/uker.


Sukkerertene langs gjerdet i barnehagen var også i god vekst, men hadde nok kanskje fått litt lite vann i sommer? Men de vokser og klatrer opp trådene som er til hjelp for dem langs gjerdet.


Da er det bare å konstatere at det vokser i kjøkkenhagen og salaten må høstes før sneglene tar overhånd. 

 Smaksprøver på peppermynte i f.eks. te kan nå prøves. Takk for at jeg fikk komme på besøk :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar